Canaydın: Ölüm Tehditleri Alıyorum

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, aleyhinde yazılar yer alan internet sitelerinde kendisine ölüm tehditleri yapıldığını açıkladı.

Kalyon Oteli’ndeki Memorial 11 Altın Adam Yarışması’nın Mayıs değerlendirme toplantısına katılan Canaydın, Türk futbolunda Fair Play ruhunu geliştirerek yaşanan olayların

içinden tertemiz çıkmanın yolunun, futbol ailesinin bütün birimlerinin beraber hareket etmesiyle mümkün olacağını anlattığı konuşmasında, ”Aleyhimdeki internet sayfalarını okuyun ürkersiniz. Ölüm tehditleri dahil en kaba hakaretler dahi yapılıyor. Olsun dimdik ayaktayım. O arkadaşlara da bir gün doğruyu anlatacağız. El ele verelim, bu işten tertemiz çıkmanın yolu beraber olmaktır” diye konuştu.

Ölüm tehdidi konusunda açıklama yapması istenen Canaydın, konuyla ilgili şunları söyledi:

”Yüz yüze konuşmakta cesaret edemeyen ama yazarak bu cesareti bulunan bir sürü genç var. Normal karşılıyorum bu bir tecrübedir. İnternette ‘canaydinistifa.com’ adresli siteler var. Böyle sayfalarda genç arkadaşlarım bütün reaksiyonları gösteriyorlar. Birazcık ileri giderek hakarete varan kelimeler kullanıyorlar. Bir tanesinin de (Bu adamı göndermek için birisine öldürtmemiz lazım, biri bunu yaparsa hayat boyu onu hapishanede bakacağım) diye beyanları var. Bunları espriyle alıyor, bu gençlerin heyecanına veriyorum. Normal düşündükleri zaman bunları söylemeyeceklerine inanıyorum. Bu bir geçiş dönemi, inşallah iyi niyetle geçişi sağlayacak ve doğruyu bulacağız. Hiçbirine kızmıyorum, fakat elimden geldiği kadar reaksiyon göstermeyip, dikkat ederseniz mazlumu oynamıyorum dimdik ayakta durarak bir şeyler anlatmak istiyorum.”

”SON NESİL DİNOZORLARDAN BİRİSİYİM…”

Canaydın, ezeli rakiplerin kuruldukları ilk yıllarda yaşanan centilmenlik olayları hatırlatılarak yöneltilen bir soruya, özetle şöyle yanıt verdi: ”Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında dostluk…2002 Mart ayından beri uğraşıyorum. Her zaman hazır ve bundan yanayım. Ama yalnız kalıyorum. Yanımda görmek istediğim dostlarım var. İnşallah o günleri tekrar yaşayacağız. Aldığımız dersler ciddi derslerdir. Kötü olaylar birikimin patlamasıdır. Yalnızca bizim seyircimize mal edilemez. İnşallah el koyup bu işlere hep beraber çözüm buluruz. Evet dostluk çok önemli. Biz 1903’den, 1905’den, 1907’den itibaren bu dostluğu yaşatan başkanlar gördük. Belki gazeteci arkadaşımız onu anlatmak istedi. Ben son nesil dinozorlardan birisiyim, onu söylemedi ama olsun ben devam ediyorum. Görevim bitene kadar da dostluk çerçevesi içinde ne kadar yıpranırsam yıpranayım devam edeceğim.”

”FEDERASYON BAŞKANLIĞI DÜŞÜNCEM YOK”

Canaydın, gönlünde Futbol Federasyonu Başkanlığı gibi bir düşünce bulunmadığını ifade etti.
Bu yöndeki soruya ek olarak, ”Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşananlar için Galatasaray’a ne ceza verirdiniz” şeklindeki soruya Canaydın, ”Öyle düşüncem yok. Federasyon başkanlığı yüce bir makam ama ben bulunduğum konumdan mutluyum. Görevim bittiği zaman, ‘Allah’a ısmarladık’ diyeceğim. Herhalde bu üzüntülerimi hafifletmek için çok ciddi bir tatil yapacağım. Her zaman fair-play’den yanayım. Üzülmemin sebebi belli, stadımda, tribündeki olaylar. Bunda hiçbir zaman Galatasaray seyircisi tek başına suçlu değildir. Olayların birikimi ve çeşitli provokasyonlardır.

”MEMORIAL EN YAŞLI SPOR ADAMI’NA DA HİZMET EDER”
Canaydın, Galatasaray Teknik Direktörlüğü’ne adı geçen Karl Hainz Feldkamp işaret edilerek, ”Galatasaray 73 yaşındaki teknik direktörü göreve getirirken, Memorial Hastanesi ile sponsorluk düşünür mü?” şeklindeki soruya, ”Memorial en genç sporcuya da en yaşlı spor adamına da hizmet eder, onun için müsterihim. Bu şakaları esprileri burada rahatlıkla yaptığım için mutluyum. Çünkü her zaman bu topluluğa güveniyorum” şeklinde yanıt verdi.

Canaydın, bir hafta içinde yeni teknik direktörü ve kadrosunu açıklayacaklarını bildirdi.

(AA)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: