Web Sitenizi Büyütün

1 – Sitenizi mümkün olduğunca basit tutun. Sayfann yüklenmesi 30 saniyeden fazla sürerse, ya insanlar başka bağlantılara tıklayacaklar yada sayfayı iptal edeceklerdir.

2 – Kesinlikle gerekli olmadıkları sürece çerçevelerden kaçının, zira gezinmeyi oldukça zorlaştırabilirler.

3 – Sayfa düzenine eşlik etmesi için tablolar kullanın. Tablolardan faydalanmassanız inanın çok zorlanırsınız.

4 – Bir Web sitesinin interaktif bölümleri için, mümkün olan her yerde, Perl gibi sunucu taraflı yazılımlar kullanın. Java türünden kullanıcı-taraflı teknolojilerden daha hızlıdır.Ve çok daha fazla tarayıcı tarafından kullanılabilirler.

5 – Ziyaretçilerin abone olabilecekleri bir postalama listesi sunun. Bu, haklarında bilgi edinmenizi ve Web siteniz hakkında hatırlatıcılar yollayabilmenizi sağlar.

6 – Bakılmaya değecek bir içeriğiniz olsun ve içerdiklerinin de güncel olduğundan emin olun. Siteyi düzenli olarak güncellemeyi düşünmüyorsanız tarih belirtmekten kesinlikle kaçının.

7 – Web sitenizin kullanıcıları hakkında daha fazla bilgi edinmek için Web istatistiklerinden yararlanın. Daha az popüler sayfalara daha çok önem verin.

8 – Reklamların sinir bozucu olmamasına dikkat edin. Reklamlar için kendinden açılıp duran kutuları kullanmayın, insanı çileden çıkarıyorlar.

9 – Sitede gezinmeye yardımcı olmak için bir site haritası veya arama özelliği bulundurun.
Verdana ve Tahoma gibi okunması kolay bir yazı karakteri seçin. PC’den başka platformlar için de alternatifler ihtiva etmeyi unutmayın.

10 – Kaliteli Toplistlere üye olun, listelerde ne kadar yükselirseniz ziyaretçiniz o kadar artacaktır.

11 – Banner exchangelere üye olun ve başka sitelerle link değişimi yapın. Link değişimi yaparken değişim yaptığınız kişinin hitinin yüksek olmasına özen gösterin.

12 – Kendinize bir maillistesi oluşturun ve her güncellemede insanlara bunu haber edin.
ICQ’dan, mirc’den ve diğer kanallardan sitenizi mümkün olduğunca tanıtın.

13 – Size gelen tüm mailleri cevaplamaya çalışın .

3 Comments

  1. Anonim 6 Temmuz 2008
  2. Anonim 6 Şubat 2008
  3. Anonim 20 Eylül 2007

Leave a Reply

%d blogcu bunu beğendi: