İstersek Seçimleri Kilitleyebiliriz!

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, 22 Temmuz’da yapılacak genel seçimi kilitleme imkanına sahip olduklarını belirterek, "Diyarbakır’dan 5-10 bin aday gösterirsek o oy pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa sığdırabilirsiniz" dedi.
DTP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Türk, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananların, yüzde

10 barajının Türkiye’ye istikrar getirmediğini gösterdiğini söyledi. DTP olarak bağımsız adaylarla seçime girme kararı aldıktan 1 gün sonra bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer alması kararının 430 milletvekilinin oyuyla Meclis’ten çıktığına işaret eden Türk, yıllardır birbirleriyle kavga edenlerin, Türkiye’yi kaosa sürükleyenlerin 1 günde Kürtlere karşı cephe oluşturduklarını
kaydetti. Sorunların çözüm yeri olarak Parlamento’yu gördüklerini ve Parlamento’ya girmek istediklerini söyleyen Türk, Türkiye’de çatışmaların, kan ve gözyaşının durması için Parlamento’yu esas aldıklarını dile getirdi. Birilerinin, ötekileştirerek, dışlayarak, demokratik siyasetin önünü tıkayarak Türkiye’de kaosun sürmesini ister bir tavır sergilediğini ileri süren Türk, 430 yıldan beri Parlamento’nun 430 oyla bir karar almadığını, bundan sonra da alamayacağını ifade etti. Türk, "Halkımızın dışlayan mantığı
mahkum edeceğine inanıyorum. İstersek biz bu seçimi iptal ettirebiliriz. Yarın Diyarbakır’dan, Batman’dan binlerce aday koyduğumuz zaman birleşik oy pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa sığdırabilirler" diye konuştu. Cumhurbaşkanı’nın bu düzenlemeyi veto etmesi gerektiğini dile getiren Türk, YSK’nın da yaptıkları uyarıyı dikkate alarak bir değerlendirme yapması gerektiğini söyledi. Seçimi yapılamaz hale getirmek istemediklerini vurgulayan Türk, "Ama bu imkanımız var" dedi.
Açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Türk, genel seçimi nasıl iptal ettirebilecekleri sorusu üzerine, "Diyarbakır’dan 5-10 bin bağımsız aday gösterdiğimizde o oy pusulasını hangi zarfa, hangi sandığa koyabilirsiniz. İstersek bu seçimi böyle kilitleyebiliriz" dedi.
DTP’nin göstereceği bağımsız adayların toprak ağaları ve zenginler olacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Türk, bireysel bir tercih yapmayacaklarını, çok geniş bir komisyonun adayları belirleyeceğini ifade etti. Türk, DTP’de yüzde 40 kadın kotası bulunduğunu da hatırlattı.
Daha önce yaptığı 3. cepheye yönelik açıklamaları ile neyi kastettiğinin sorulması üzerine Türk, Türkiye’de bugün 2 cephe bulunduğunu, birinin Cumhuriyetçi, diğerinin ise sanki Cumhuriyetçi değilmiş gibi gösterildiğini bildirdi. İki cephede de demokrasi ve insan hakları bulunmadığını kaydeden Türk, Türkiye’de demokrasiyi, kardeşliği savunan bir bloğa ihtiyaç olduğunu, DTP olarak bu bloğu oluşturacaklarını ileri sürdü.
‘Aday gösterilmeyen isimlerin bir küskünler grubu oluşturabileceği endişesi taşıyor musunuz?’ sorusu üzerine Türk, "Arkadaşlarımız niçin Parlamento’ya girmek istediğimizi biliyor. Bir yarış, bir küskünlük olmayacak. Güçlü bir grup oluşturacağız. Bizim sayımızı düşürmeye yönelik tezgahlar sergileniyor. Bunların da önlemini alacağız" şeklinde konuştu.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: