Tülay Tuğcu’dan Erdoğan’a Sert Eleştiri

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, ”Başbakanın hukukun üstünlüğü ve yargı kararlarının tartışmasız bağlayıcılığı ilkelerini dışlayan, üstlendiği görev ve devlet adamı sorumluluğu ve ciddiyeti ile bağdaşmayan, tehdit, hakaret ve husumet içeren söylemleri mahkememizi doğrudan hedef göstermektedir” dedi.

Tuğcu, Anayasa Mahkemesi’nin Yüce Divan Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde toplantı karar yeter sayısı ile ilgili kararının bilimsel ve hukuksal olarak eleştirilebileceğini belirterek, çağdaş demokrasilerde tüm kurumların yetki ve sorumluluklarının belirlendiğini vurguladı. Tuğcu, yapılan eleştirilerin anayasal çerçeveyi aşmasının kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Tuğcu, ”Başbakanın hukukun üstünlüğü ve yargı kararlarının tartışmasız bağlayıcılığı ilkelerini dışlayan, üstlendiği görev ve devlet adamı sorumluluğu ve ciddiyeti ile bağdaşmayan, tehdit, hakaret ve husumet içeren söylemleri mahkememizi doğrudan hedef göstermektedir” dedi.

Tuğcu, bir gazetecinin sorusu üzerine ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
%d blogcu bunu beğendi: