El Kaide:11 Eylül’den Daha Kötüsü Olabilir

El Kaide, ABD Başkanı George W. Bush’un askerlerini "işgal ettiği" ülkelerden çekmesi gerektiğini söyleyerek, aksi takdirde 11 Eylül saldırılarından daha kötü saldırılarla karşı karşıya kalacakları uyarısında bulundu.
El Kaide’nin Basın Sözcüsü Amerikalı üyesi Adam Gadahn internette yayınlanan bir video görüntüsünde, "Taleplerimizi

önemsememen, senin ve halkının 11 Eylül, Afganistan, Irak ve Virginia Üniversitesi’nde yaşanan tüm dehşeti unutturacak şeyler yaşayacağınız anlamına geliyor" dedi.

ABD’nin tüm cephelerde yenilgiye uğradığını ayrıca büyük zaman kaybettiğini belirten Gadahn, Bush’un, ülkesini "İslam dünyasıyla kazanılamaz ve kanlı savaşlara soktuğunu" ifade etti. Görüntülerde gözlükleri ve uzun sakalıyla dikkat çeken El Kaide sözcüsü ayrıca, ABD’den İsrail’e destek vermeyi bırakmasını ve hapishanelerindeki tüm Müslümanlar’ı serbest bırakmasını istedi. Gadahn, "Bizler, sizin gibi savaş suçlularıyla ve bebek katilleriyle müzakere etmeyiz. Bunlar karşılanması gereken meşru talepler" diye konuştu.

El Kaide’nin İngilizce konuşan sözcüsü olan Gadahn, Ekim 2006’da 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ABD’de vatana ihanetle suçlanan ilk kişi olmuştu. 1978 yılında Kaliforniya’da doğan Gadahn, Hristiyanlık’tan İslamiyet’e geçmişti. Pakistan’da olduğu düşünülen Gadahn’ın yakalanması için 1 milyon dolarlık ödül konmuştu.

Leave a Reply

%d blogcu bunu beğendi: