Kabızlık Tedavisi

kabızlık tedavisi, kabızlık nasıl geçer, kabızlık nasıl giderilir, kabızlığı neler önler,kabız olanlar nelere dikkat etmelidir,kabızlık nasıl önlenirBu makalede, kabızlık tedavisi, kabızlık nasıl geçer, kabızlık nasıl giderilir, kabızlığı neler önler,kabız olanlar nelere dikkat etmelidir,kabızlık nasıl önlenir, gibi soruların yanıtlarını arayacağız. Yazının hemen sonunda “kabızlık için doğal çözümler” konulu bir video bulunmaktadır.  Bedensel hareketleri kısıtlı olanlar, beslenme alışkanlıklarında bitkisel ağırlık olmayanlar ile bazen psikolojik etkiler veya uzun süre dışarı çıkmayı erteleyenler kişilerde görülür.

Kabızlık nasıl önlenir? Kabızlık çekenlerin her gün yemeklerden önce bir elma yemesi iyi gelir. Bunun yanında yemek alışkanlığı içine lif yönünden zengin olan pırasa ve hazmı kolaylaştıran ıspanak yemeklerini almaları ve özellikle lifli besinlerle dost olmaları gerekir. Elma, erik, üzüm, incir yaş veya kuru meyva olarak kabızlıkta en büyük yardımcıdır. 

 

Kuru olanların bir gece önceden ıslatılıp ertesi sabah aç karnına tüketilmesi faydalıdır.Kepekli ve yulaflı olan besinlerde bağırsakların çalışmasında önemli rol oynar. Kepekli ekmek, kepekli galeta ve yulaflı olanlar tercih edilmelidir. Şeker hastalığı olmayanlar sabahları aç karnına bir bardak su içine bal karıştırarak içebilirler. Sıcak su ve bal karışımı yine bağırsakların yumuşamasına ve çalışmasına yardımcı olur. 

Sabah kahvaltılarında zeytinyağını tüketmeleri de faydalıdır.Bunların yanında sinameki çayı, fesleğen tohumlarından frenk üzümü yapraklarından yapılan çaylar, yemek aralarında tüketilecek olan domates suyu, kuru erikten yapılan kompostolar, salatalık kabukları ve maydonozun birlikte kaynatılarak tüketilmesi kabızlığın giderilmesinde etkilidir. 

Keten tohumunu sabahları aç karnına tüketmek en iyi müshil ilacı kadar etkilidir. Ancak keten tohumu ve sinameki çaylarını çok fazla ve sürekli tüketmemek gerekir. (Keten tohumunun faydaları ile ilgili yazıya bu bağlantıya tıklayara ulaşabilirsiniz: keten tohumunun faydaları) Sıcak suda kaynatılan keçiboynuzu yine bağırsakların çalışmasına etkilidir. Lahana çiğ olarak mikserden geçirilip sıkılır ve suyu içilebilir. Veya kaynatılan lahana suyunu içmekte yararlıdır.

Bunların yanı sıra, Ahmet MARANKİ’nin kabızlık için pratik bitkisel çözümlerini aşağıda bulabilirsiniz:

  • 1 su bardağı kaynar su içine 5-6 yaprak sinemaki yaprağı, birer çay kaşığı anason ve rezene havanda ezilerek konulur. 15 dakika demlenerek; aç karnına günde 1-2 bardak içilir.
  • Sıcak bal şerbeti içilir.
  • Günde 1 defa açken; 1 tatlı kaşığı keten tohumu tozu suyla içildiğinde bağırsakları çalıştırmaktadır.
  • Kayısı, erik, incir kurusu ve taze incir bağırsakların çalışmasını hızlandırır.
  • 1 bardak suya 10 gram parçalanmış keçiboynuzu konulur ve 10 dakika kaynatılır. Bu karışımdan günde 3 bardak içilir.
  • Lahana yaprakları sıkılarak elde edilen sudan; sabah akşam aç karna, öğle ve gece yatarken birer bardak içilir.
  • Lahana yaprakları 10 dakika kadar kaynatılır ve süzülür. Bu sudan günde 2-3 bardak içmek fayda sağlar.
  • Yarım litre suya 3 tatlı kaşığı çayır papatyası konulur. 8 saat bekletilir ve 1 günde tüketilir.
  • 15 kadar taze gül yaprağı haşanır, tatlandırılıp içilir.
  • 5 gram kiraz yaprağı, 1 bardak kaynar suya konulur. 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.
  • 3 adet orta büyüklükte soğan ince ince doğranır ve yarım litre suda 1 gece bekletilip süzülür. Yemeklerden önce günde 3 defa birer fincan içilir.
  • Salatalık kabuğuyla maydanoz kaynatılıp içilir. kaynak1kaynak2

kabızlık tedavisi, kabızlık nasıl geçer, kabızlık nasıl giderilir, kabızlığı neler önler, kabız olanlar nelere dikkat etmelidir, kabızlık nasıl önlenir

Leave a Reply

%d blogcu bunu beğendi: