Çölaşan CHP ve DSP’lileri Hedefe Oturttu

İNSANOĞLUNUN omurgası var mıdır? Bazılarında vardır, bazılarında yoktur.

Kimde olup olmadığını siyasette, medyada ve her alanda izlersiniz. Omurga basit bir kavram değildir. İnsanoğlunun onuru-şerefi-haysiyeti ile eşdeğerdir.

Omurgası olan, ilkelidir. Satılmaz, dönek olmaz.

Ertuğrul Günay geçmişin en hızlı solcularından (!) biriydi. SHP, DSP ve CHP’de (genel sekreter olarak) görev yaptı. Partilerini yeterince solcu olmamakla suçlar, bu doğrultuda eleştirirdi.
Sonra hidayete erdi ve siyaset piyasasında kendisini Müslüman solcu ilan etti… Ve kapağı AKP’ye attı. Oraya sığındı. Dün AKP grup toplantısında kürsüye çıkmış, Tayyip Erdoğan ve partisine yağlama yıkama yapıyordu. Dinlerken yüzümüz kızardı. "Helal sana bu yollar Ertuğrul" dedik.

Bir de aynı çizgide Haluk Özdalga isimli CHP’li ve DSP’li biri! Bunlar geçmişin hızlı solcusu (!) ancak kamuoyunda hiçbir ağırlığı ve saygınlığı olmayan, kerameti kendinden menkul tipler. Vitrin malzemeleri.

Şimdi AKP’den milletvekili olacaklar. Bir milletvekilliği için değer miydi?

* * *

Bu tiplerin sayısı az değil. Bir de son haftaların parlayan yıldızı Ümmet Kandoğan var! 2002 seçiminde Denizli’den AKP milletvekili seçildi. Bir süre sonra istifa edip DYP’ye geçti. İktidarı amansız bir biçimde eleştirdi.

Seçim yaklaştı, Ümmet son günlerde tavır değiştirdi. Yine döndü!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde son dakikada partisine -DYP’ye- ihanet etti, Mehmet Ağar’ı zor durumda bıraktı. Birkaç saat içerisinde 180 derece dönmüştü.

Para aldı desek, almaz! Çıkar karşılığı desek, hiç olmaz!

Ümmet şimdi Meclis konuşmalarında Cumhurbaşkanı Sezer’e çatıyor, rastgele konuşuyor, Meclis’te kavga çıkarıyor. Yeniden AKP çizgisine döndü. Zaten en büyük alkışı da onlardan alıyor.

Seçimler yaklaşıyor. Listeler belirlenmek üzere. Beni pek sevmezler ama şimdi AKP yönetiminden çok önemli bir istirhamım olacak. Lütfen hatırımı kırmasınlar, Ümmet’i aday listesine koyup uygun bir yerden bir daha seçtirsinler.

Dönenler dönmeyenler, omurgalılar omurgasızlar!.. Meclis’te Ertuğrul Günay’lar, Haluk Özdalga’lar, Ümmet Kandoğan’lar mutlaka olmalı!

Hem Türk siyasetinde sağlam kişilik açısından millete örnek olsunlar, hem de nazardan korunsunlar diye onların boynuna kocaman mavi boncuklar asmalı, meydanlara salmalı, teşhir etmeli!

gercekgündem

Leave a Reply

%d blogcu bunu beğendi: